Best A Stylish Glass And Concrete House Shielded By Lush Greenery

1 min read

Although the site is not expansive, the architects managed to make it seem deeper than it actually is


The Stark House is designed by Park Associates and was just completed earlier this year. It’s a contemporary residences located in Singapore, surrounded by a rather diverse context with lots of different types of buildings in the area. The architects wanted to use this unique context in their favor so they found inspiration in the unusual topography of the site and its immediate surroundings. The house responds to its location by facing away from the front side of the site which is facing the neighboring houses and looks instead towards the back and the lush greenery out here.

Although the site is not expansive, the architects managed to make it seem deeper than it actually isView in gallery
Although the site is not expansive, the architects managed to make it seem deeper than it actually is

The houses faces away from the front side of the lot and opens up towards the back of the siteView in gallery
The houses faces away from the front side of the lot and opens up towards the back of the site
The upper floor enjoys a panoramic view of the backyard and all the greenery out hereView in gallery
The upper floor enjoys a panoramic view of the backyard and all the greenery out here

The large trees at the back of the site were preserved and became a beautiful green shield for the house, offering privacy and shade. Another really cool feature of this concrete and glass house is the basement nook which the architects built in response to the site’s natural topography. This area opens out to the yard and together with the swimming pool actually becomes the focal point of the whole outdoor entertainment area.

The indoor and outdoor areas are closely and seamlessly connected thanks to the house's unique architectureView in gallery
The indoor and outdoor areas are closely and seamlessly connected thanks to the house’s unique architecture





Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *